Aktuality

7 kroků k výběru ideálního grilu

IMG_5810Prvním krokem pro kvalitní grilování je správný výběr grilu. Samozřejmě to, že je nějaký gril prohlášen za nejlepší ještě neznamená, že je také nejlepší pro vás. Každý klade při výběru nového grilu důraz na jiný aspekt. Obecně ale platí, že byste se při výběru měli zaměřit na 7 klíčových oblastí.

1. Účel pořízení grilu – v první řadě byste měli vědět, proč si vlastně gril pořizujete. Jiný gril budete potřebovat v případě, že plánujete grilovat každý víkend a jiný v případě, že ho plánujete použít jen párkrát do roka.

2. Bezpečnost – gril by měl být nejen kvalitní, ale především bezpečný. To platí především v případě, kdy se grilování účastní také děti nebo domácí zvířata. Svou pozornost byste tedy měli věnovat především stabilitě grilu a také tomu, zda se jeho vnější obal zahřívá.

3. Zkušenosti – to, jaké máte zkušenosti s přípravou jídla na grilu hraje jistě také svou roli. Nemáte-li mnoho zkušeností a ani neplánujete nějaké získat, bude vám stačit jednodušší gril. V případě, že máte větší zkušenosti či větší ambice, tak si se základním vybavením grilu nevystačíte.

4. Vybavení grilu – s předchozím krokem tedy souvisí i čtvrtý krok. Profesionální kuchař moc dobře ví, bez čeho se při grilování neobejde a co je naopak zbytečné. Někdo vyžaduje odkládací plochy, někdo zas speciální vybavení.

5. Počet porcí – stejně jako je důležitý počet grilování za sezonu je podstatné i to, pro kolik lidí se bude grilovat. Kvůli malému rodinnému grilování si nemusíte pořizovat gril s velkou grilovací plochou.

6. Vzhled – u grilů je samozřejmě nejdůležitější funkčnost, ale i vzhled hraje svoji roli. Gril není žádná maličkost, kterou snadno schováte. Na vaší zahradě bude vidět, proto je důležité věnovat i tomuto aspekt pozornost.

7. Cena – velmi důležitým aspektem je cena. Porovnávat byste ale neměli jen tu pořizovací, provoz grilu také něco stojí. I v tomto kroku tedy hraje roli to, jak často máte v plánu grilovat.

Datum: 4.1.2021 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.