Aktuality

Vynikající kuřecí špízy se švestkami

Grilování

Grilování

K oblíbeným grilovaným pokrmům patří bezesporu špízy připravené na nejrůznější způsoby. Pochutnají si na nich jak dospělí, tak i děti, které ocení především pestré varianty. Špízy patří také ke zdravějším variantám grilovaných pokrmů. Recept na špízy lze velmi snadno přizpůsobit i sezónní zelenině a ovoci. Na podzim tak můžete vyzkoušet variantu se švestkami.

Kuřecí špízy se švestkami si samozřejmě můžete ugrilovat kdykoliv během roku. Stačit vám k tomu budou sušené švestky. Ovšem ty čerstvé vám během grilování pustí více šťávy, díky které si budete moct pochutnat na opravdové delikatese.

K přípravě budete potřebovat:

- 240 g kuřecích prsou,
- 1 ks červené cibule,
- 1 ks žluté nebo červené papriky,
- 100 g švestek (mohou být i sušené),
- 2 lžíce medu,
- šťávu z 1 citronu,
- 2 lžíce olivového oleje,
- 2 lžičky sušeného oregana,
- 1 lžičku mletého koriandru,
- 1 lžičku kurkumy,
- ½ lžičky mleté chilli,
- sůl.

Nejdříve se pusťte do přípravy vlastní marinády. K její přípravě budete potřebovat med, citrónovou šťávu, olivový olej a výše uvedené koření. Všechny tyto ingredience dejte do misky a pořádně jej promíchejte. Do marinády posléze přidejte kuřecí maso. To je potřeba nejdříve důkladně očistit a nakrájet na kostičky. Maso byste v marinádě měli nechat minimálně 20 minut.

Na větší kousky nakrájejte také cibuli a papriku. Čerstvé švestky stačí opláchnout vodou. Pokud máte švestky dost velké, můžete je rozkrojit na půlky. Nakonec si vezměte grilovací špejle a začněte jednotlivé kusy připravených ingrediencí střídavě nabodávat.

Takto připravené špízy položte na grilovací tác či grilovací kámen o pomalu grilujte. Nezapomeňte špízy pravidelně otáčet, aby se vám nepřipálily. Během grilování můžete špízy samozřejmě potírat zbytkem marinády. Špízy nemusíte grilovat moc dlouho, stačí jen pár minut a můžete servírovat.

Datum: 17.9.2020 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.