Aktuality

Grilovaný Rib Eye steak

Grilování steaků

Grilování steaků

Prázdniny se pomalu blíží ke svému konci a s nimi i pro mnohé končí i sezona velkolepých grilovacích setkání. Ale čím grilovací sezonu ukončit. Určitě by to chtělo něco neobvyklého, nějakou delikatesu. A co více by se mohlo hodit, než pravý, šťavnatý hovězí steak připravený na grilu. Výbornou volbou přitom bude typ steaku známý jako Rib Eye steak.

K přípravě grilovaného Rib Eye steaku budete potřebovat tyto ingredience:

  • 4 porce steaku Rib Eye
  • olivový olej extra virgin
  • hrubou mořskou sůl
  • drcený pepř (nejlepší bude ten čerstvě namletý)
  • grilovací koření (můžete přidat také bylinky).

S přípravou steaků si vůbec nemusíte dělat hlavu. Jednotlivé porce stačí dostatečně osolit a opepřit. A předtím, než ho položíte na grilovací rošt, nezapomeňte steaky potřít olivovým olejem, aby se nepřipalovaly.

Rošt by měl být před začátkem grilování dobře okartáčovaný a rovněž potřený tukem. Gril je posléze potřeba rozehřát na vysokou teplotu.

Steaky grilujte z každé strany tak 6 až 13 minut. Tady bude samozřejmě záležet na tom, jak moc budete chtít mít steaky propečené. Grilovací koření včetně vybraných bylinek si vysypte na talířek. Následně vše zakapejte olivovým olejem. Na takto připravené koření poté položte ugrilované steaky, které musíte dobře v připravené směsi obalit. V této směsi je nechte marinovat přibližně 5 minut. Nakonec je opět polijte olivovým olejem a okamžitě podávejte.

Nejdou z nejdůležitějších věcí při grilování steaků je doba grilování. Ta se mění podle toho, jak moc chcete, aby byl váš steak propečený. Steak, který by měl být uvnitř krvavý, připravíte za 5-6 minut. Středně propečený steak byste měli na grilu nechat 8-9 minut a opravdu dobře propečený bude steak, který necháte na grilu 12-13 minut. Jde ale jen o doporučený čas. Vaši dobu grilování byste vždy měli přizpůsobit tloušťce masa a teplotě grilu.

Datum: 19.8.2020 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.