Aktuality

Mungo karbanátky na grilu

Grilované masoZdravé grilování vyžaduje kromě kvalitního grilu a správných grilovacích postupů také správné potraviny. Prim v tomto případě hraje grilovaná zelenina. Pokud ovšem nepatříte mezi její milovníky, tak můžete vyzkoušet něco trochu jiného. Na první pohled přitom ani nemusí být patrné, že se jedná o zdravé jídlo.

Vyzkoušet tak můžete recept na vynikající mungo karbanátky. Pokud vám pojem „mungo“ nic neříká, vězte, že se jedná o druh olivově zbarvených fazolí, které se právě pro svou typickou barvu někdy označují jako zelená sója.

K výrobě karbanátků budete potřebovat:

40 g mungo fazolí (můžete ale použít také klasické fazole),
80 g mrkve,
30 g kukuřičné strouhanky,
2 lžičky sójové omáčky,
koření (koriandr, thai koření, kurkumu),
tortillu,
bylinkovou sůl.

Večer před grilováním si připravte fazole. To znamená, že je namočíte do voda a do rána je necháte odpočívat. Na druhý den pak odstraníte vodu, fazole propláchnete a rozmixujete. Poté přidáte nadrobno nastrouhanou mrkev, koriandr a 15 g kukuřičné strouhanky. Všechny ingredience je potřeba dobře promíchat. Nakonec přidejte sójovou omáčku a další koření.

Z takto vytvořené směsi pak připravte karbanátky, které obalíte ve zbytku strouhanky. Jednotlivé karbanátky se pak grilují přibližně 40 minut z obou stran na mírně rozpáleném grilu.

Zatímco budete grilovat karbanátky, tak se můžete pustit i do úpravy tortilly. Tu je potřeba nakrájet na menší kousky, pokapat sójovou omáčkou (můžete použít i trochu olivový olej) a okořenit. Na grilu pak takto připravené tortilly opečte z opečte z obou stran. Tortilly se mohou na grilu snadno spálit, proto je důležité je neustále hlídat.

Ugrilované karbanátky s tortillou můžete nakonec dozdobit zeleným salátem s bílým jogurtem. A vynikající zdravý grilovaný pokrm máte hotový. Zbývá jen popřát dobrou chuť.

Datum: 17.6.2020 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.