Aktuality

Nářadí ke grilování

Grilování

Grilování

Nejdůležitějším nářadím při grilování je samozřejmě samotný gril. Ovšem není to to jediné. K přípravě chutných grilovacích pokrmů potřebujete také správné grilovací nářadí.

Správné grilovací pomůcky vám usnadní přípravu grilovaných pokrmů. Výhodou je, pokud je jednotlivé nářadí vybavené poutkem. Vidlice, obracečky apod. pak můžete zavěsit na gril a vy je tak můžete mít vždy hned po ruce.

Ke grilování byste si tedy měli minimálně pořídit:

Grilovací obracečku – používá se pro podebírání pokrmů na grilu. Díky obracečce můžete rychle obrátit či posunout vše, co budete právě připravovat na grilovacím roštu.

Mašlovačku na maso – tato pomůcka slouží pro potírání grilovaných pokrmů marinádou před i během grilování. Budete tak mít vždy jistotu, že se marináda dostane přesně tam, kam potřebujete.

Grilovací vidlici – toto grilovací nářadí využijete hned nadvakrát. Jednak slouží k obracení větších kusů pokrmů, jednak pomocí ní můžete vyzkoušet, jak moc je grilované maso propečené.

Ostrý nůž – bez kvalitního a ostrého nože se neobejdete při jakémkoli vaření. U grilování to platí dvojnásob. Správný nůž ke grilování by měl mít delší rukojeť a masivní konstrukci.

Při nákupu grilovacího nářadí byste měli věnovat pozornost také tomu, z jakého materiálu je vyrobeno. Kvalitní grilovací pomůcky se vyrábí z nerezové oceli. Tento materiál se volí především pro svoji odolnost vůči mechanickému poškození a odolnosti proti vysokým teplotám. Aby se s danou pomůckou dobře manipulovalo, bývá její konec často z jiného materiálu. Nejčastěji jde o dřevo či gumu.

Pokud se rozhodnete, že si ke svému grilu pořídíte nové pomůcky, můžete volit mezi nákupem jednotlivých kusů, o kterých víte, že je budete určitě potřebovat, nebo můžete sáhnou po profesionálním setu, kde je veškeré nářadí, které budete kdy potřebovat. Velmi často se tento set prodává v praktickém kufříku.

Datum: 4.5.2020 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.