Aktuality

Jak grilovat na kameni

Grilovací kámen

Grilovací kámen

Pokud jste se na jaře vydali do některého hobbymarketu, možná jste se aspoň na chvíli zastavili u vystavených grilů. Možná byste si měli už taky jeden pořídit, nebo vyměnit váš starý gril za nový. Jestliže jste si odpověděli ano, máme pro vás jeden výborný typ na gril, který byste si rozhodně měli pořídit. Jedná se o gril s kamenem.

O grilování na kameni jste jistě už slyšeli. Tento způsob grilování má oproti klasickému stylu grilování několik výhod. Jedná se o způsob přípravy jídla, které se upravuje lehce, zdravě a především chutně. Gril s kamenem tak udělá radost všem, kdo preferují zdravý životní styl spojený se zdravou přípravou jídla.

Nejste-li si jistí, že by vám koupě nového grilu doma prošla, můžete celou situaci vyřešit Šalamounsky. Nemusíte kupovat celý gril. Stačí, když si pořídíte samostatný grilovací kámen, který snadno vyměníte za klasickou grilovací mřížku. Jediné, na co si musíte dát pozor je, aby seděly rozměry grilovacího kamene. Na trhu nejčastěji narazíte na kameny s rozměry 40×30 cm (délka x šířka) a s výškou 3 cm. Výjimkou ale nejsou ani kameny s atypickými rozměry.

A proč je vlastně grilování na kameni zdravější? Je to proto, že při grilování z masa či marinády neodkapává olej do ohně. Nevznikají tak žádné karcinogenní látky. Nemusíte se přitom bát, že přijdete o typickou vůni grilování. Grilovaným pokrmem i přes kámen totiž dokáže prostoupit dým tolik charakteristický pro grilování.

Mezi další výhody grilování na kameni patří určitě také to, že se už nemusíte bát grilovat menší či jemnější kousky pokrmů. Nemůže se totiž stát, že by vám kousek masa či zeleniny propadl až do ohně.

Grilování na kameni jistě také oceníte při čištění. Udržet kámen čistý vám dá určitě méně zabrat, než čištění grilovacího roštu. Po grilování úplně stačí, když kámen setřete mokrým hadříkem.

Datum: 2.3.2020 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.