Aktuality

Vytvořte si vlastní dipy ke grilování

Grilovaná žebra
Dipy patří ke grilování stejně neodmyslitelně, jako maso či zelenina. Není nad to, když si grilovaný pokrm nakonec namočíte do nějaké omáčky. Abyste vyzkoušeli i něco jiného, než jen klasický kečup a hořčici či kupované omáčky, můžete si zkusit doma vytvořit vlastní dip. Výhodou samozřejmě je, že budete přesně vědět, co daný dip obsahuje.

Receptů samozřejmě najdete mnoho. Pokud ale hledáte něco originálního, vyzkoušejte třeba pálivější dip z pečených paprik nebo jemnější jogurtový dip.

Dip z pečených paprik

K přípravě tohoto dipu si připravte:
- 2 červené papriky,
- nakládané jalapeňos,
- 3 sušená rajčata,
- 1 stroužek česneku,
- ½ jarní cibulky,
- šťávu z ½ citrónu,
- lžíci olivového oleje,
- pepř a sůl k dochucení.

Jako první si rozehřejte troubu na 250°C a nastavte program grilování. Červené papriky pak vložte pod gril a pečte do té doby, dokud nedojde ke zčernání slupky. Poté papriky vyndejte a přikryjte utěrkou. Papriky se vám tím zapaří, což vám usnadní následné loupání slupky. Kromě slupky zbavte papriky také jádřince.

Připravené papriky pak vložte spolu se všemi ostatními ingrediencemi do stolního mixéru a vše na hrubo rozmixujte. Směs nakonec dochuťte pomocí soli a pepře. Pokud budete chtít pálivější verzi, přidejte ještě trochu jalapeňos.

Jogurtový dip

Jogurtový dip je na rozdíl od dipu z pečených paprik jednodušší na přípravu. Vlastně vám bude stačit, když si připravíte jednotlivé ingredience, které posléze smícháte dohromady. A o které ingredience vlastně jde?

- 200 g bílého jogurtu řeckého typu,
- 2 sterilované okurky,
- ½ hrsti čerstvého kopru,
- šťávu z ½ citrónu,
- olivový olej,
- sůl a pepř.

Připravte si misku, do které nalijete jogurt, najemno nakrájený kopr a okurku taktéž nakrájené na menší kousky. Podle chuti přidejte sůl, pepř, šťávu z citrónu a olivový olej. Nakonec vše dobře promíchejte.

Datum: 4.11.2019 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.