Aktuality

Cukety a broskve na grilu

grily_grilovane-cuketyPokud si chcete vyzkoušet grilování ovoce a zeleniny, můžete pro začátek vyzkoušet třeba některý z níže uvedených receptů.

Grilovaná cukety s omáčkou z citrónů

Na 4 porce této pochoutky budete potřebovat:

- 6 cuket
- 4 lžíce citrónové šťávy
- 6 lžic oleje (nejlépe olivového)
- 2 lžičky dijonské hořčice
- sůl a pepř
- cukr
- olej

Připravené cukety omyjte a nakrájejte na přibližně stejně silná kolečka, která si můžete naskládat na papírovou utěrku. Poté kolečka osolte a nechte chvíli odležet. Osušené plátky cukety potřené trochou oleje pak můžete začít pokládat na gril. Cuketová kolečka grilujte na středně rozpáleném grilu pěkně z obou stran, dokud nebudou měkká. Záleží na tloušťce jednotlivých koleček, ale mělo by stačit, když cuketu budete grilovat 6-8 minut.

Něž vám cuketa na grilu změkne, můžete si připravit citronovou omáčku. Základní surovinou je samozřejmě čerstvá citronová šťáva, kterou s dijonskou hořčicí. Pak už stačí omáčku podle chuti dochutit. Stačí přidat sůl, cukr a pepř. Vše dobře promíchejte. Pak už jen stačí metličkou postupně vmíchat olivový olej a vyšlehat zálivku. Tu pak nalijte na ještě teplá grilovaná cuketová kolečka.

Grilované broskve se smetanou

K přípravě tohoto pokrmu si přichystejte:

- 4 velké broskve
- 2 lžíce cukru (nejlépe hnědého)
- ½ lžičky skořice
- 300 g zakysané smetany
- 4 polévkové lžíce krupicového cukru

V první řadě je potřeba ohřát si vodu, do které budete vkládat broskve. Asi po jedné minutě broskve vyndejte a prudce je zchlaďte pod studenou tekoucí vodou. Poté je oloupejte, rozpulte a zbavte pecek. Následně je ještě nakrájejte na plátky a rozložte do zapékacích misek.

Broskve v miskách pak posypte směsí hnědého cukru a skořice. Navrch rozetřete zakysanou smetanu, kterou nakonec ještě posypete trochou krupicového cukru. Tento vynikající dezert zapékejte jen asi 2-3 minuty pod grilem rozpáleným na středně vysokou teplotu.

Datum: 20.6.2017 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.