Aktuality

Jehněčí kýta na grilu

Grilovaná jehněčí kýta

Grilovaná jehněčí kýta

Blíží se Velikonoce a mnoho lidí vyráží s rodinou na chatu či chalupu. Během svátků dost hospodyněk řeší otázku, co bude vlastně během volných dní k jídlu. Některé vsadí na tradiční pokrmy, jiné se zase poohlížejí po novém receptu. A proč trávit blížící se slunečné a teplé dny v kuchyni, když je možnost vytáhnout gril a něco si na sluníčku ugrilovat. Vyzkoušet tak můžete například vynikající recept na jehněčí kýtu špikovanou slaninou a česnekem.

Na přípravu této chutné pochoutky budete potřebovat:

800 g jehněčí kýty vcelku,
100 g slaniny,
15 stroužků česneku,
sůl a pepř,
2 snítky rozmarýnu,
2 mrkve,
1 červenou cibuli,
olej.

Po sehnání všech potřebných přísad se můžete dát do přípravy samotného jídla. V první řadě je nutné zbavit jehněčí kýtu povrchových blan. Kýtu pak pořádně omyjeme pod tekoucí vodou. Jehněčí kýtu pak pomocí špikovacího nože prošpikujete a do vzniklých ran pak vložíte na plátky nakrájenu slaninu a několik stroužků česneku.

Takto připravené maso se položí na připravený alobal, přidá se rozmarýn, sůl a pepř. Maso se ještě obloží nakrájenou mrkví a červenou cibulí. To vše se zakape olejem, a co nejpečlivěji zabalí do alobalu. Poté se to všechno vloží na gril. Na grilu zůstane maso asi jednu hodinu. Po hodině je nutné maso z alobalu vyndat a asi ještě na 20 minut vložit zpátky na rošt. Ugrilované jehněčí maso před podávání ještě nakrájejte na plátky a ozdobte cibulí a mrkví, které jste grilovali společně s masem.

Jediné, co budete muset připravit v kuchyni, je příloha. K jehněčí kýtě se budou například výborně hodit pečené brambory. Tento vynikající pokrm můžete zapíjet vyzrálým červeným vínem, které se k jehněčímu masu hodí nejlépe. Pokud ale nejste příznivci červeného vína, můžete k jehněčí kýtě poddávat výraznější bílé či růžové víno. Dobrou chuť.

Datum: 18.4.2014 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.