Aktuality

Grilovaný losos s citronem a koprem

Grilovaný losos

Grilovaný losos

Současné krásné teplé počasí vybízí k různým venkovním aktivitám. Někdo zamíří na kolo, někdo se vydá na zahrádku a jiní využijí této příležitosti a sezvou své přátele k nim domů na grilování. Abyste své přátele ohromili, připravte jim k jídlu vynikajícího grilovaného lososa s citronem a koprem.

K přípravě tohoto chutného pokrmu budete potřebovat následující ingredience:

1 špetku mletého pepře
1 stroužek česneku
2 kusy citronu
1 špetku hrubé soli
1 lososa
1 svazek kopru
80 g rozpuštěného másla
a dále papírový karton a alobal. To je vše a můžeme se pustit do přípravy.

V první řadě byste si měli připravit samotný gril, a to k nepřímému grilování. Gril by měl být nastaven na střední teplotu. Jestliže vlastníte gril na dřevěné uhlí, tak na jeho střed umístěte nějakou nádobu na odkapávání. Pak si z většího kusu papírového kartonu vyřízneme obdélník, který by měl být stejně dlouhý jako losos, ale o něco užší. Poté ho ještě několikrát omotejte alobalem.

Dále se pustíme do přípravy lososa. Toho nejdříve očistíme a odstraníme žábry i ploutve, opláchneme proudem studené vody a necháme odkapat. Potom ho důkladně osušíme a z každé strany uděláme do kůže 4-5 zářezů až ke kosti. Útroby lososa řádně osolte, opepřete a vyplňte plátky citronu a snítkou kopru. Citron a kopr také vložíme do zářezů, které jsme udělali na bocích ryby.

Poté do rozpuštěného másla nasypeme nadrobno nasekaný kopr s česnekem. Touto směsí potřeme lososa a položíme na karton, který jsme předtím omotali alobalem. Tento karton i s rybou položíme na střed připraveného roštu, mimo přímý oheň a gril zakryjeme víkem. Na grilu lososa ponecháme asi hodinu, dokud se docela nepropeče. Průběžně ho potíráme připraveným máslem. Nakonec lososa přeneseme na větší tác, kde ho znovu osolíme a opepříme. Pak už jen zbývá rybu naporcovat. Dobrou chuť.

Datum: 19.3.2014 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.