Aktuality

Multifunkční gril

Multifunkční gril 3v1 - Happy Green - Vetro Plus

Multifunkční gril 3v1 – Happy Green – Vetro Plus

Patříte mezi milovníky dobrého jídla? Pak jistě oceníte multifunkční gril 3 v 1, který vám umožní nejen grilovat, ale také udit a opékat. Multifunkční gril je skladný a přenosný, takže ho využijete jak u vás doma na verandě, tak i na chatě, chalupě nebo si ho můžete vzít s sebou na svou dovolenou.

Pokrm, ať už jde o maso nebo třeba o zeleninu, se připravuje nad nádobou s vodní lázní pomocí tepla a dýmu. Takto připravené jídlo je velmi zdravé, protože při takovéto úpravě pokrmu nedochází ke vzniku zdraví škodlivých látek, které by se jinak dostaly do jídla. Tuk z jídla totiž vůbec neodkapává do ohně, a tím pádem nevznikají ani žádné karcinogenní látky.

Multifunkční gril se skládá ze tří nastavitelných částí, umístěných nad sebou. Tyto části lze využít jako ohniště, uzavřenou udírnu nebo jako vyšší gril. Spodní části jsou vybaveny dvířky pro přikládání a kontrolu ohně, ve vrchní části se nachází teploměr, dvě tyče pro zavěšení uzených pokrmů a odklápěcí otvor pro vypouštění kouře.

Přikládá se do dolní části grilu na malé mřížce uložené v kovové nádobě prostřednictvím dvířek v plášti grilu. Obecně se uvádí, že ke grilování je nejvhodnější dřevěné uhlí, k uzení je pak lepší používat suché dřevo z ovocných stromů a jiných listnatých stromů. V prostřední části se nachází kovová nádoba s vodou, nad kterou je umístěna kovová mřížka, na které se grilují pokrmy. Vodní lázeň ale není nutná. Stačí vyndat nádobu z grilu a jídlo připravit pouze nad otevřeným ohněm.

Pokud jde o intenzitu žáru ohně, tu můžete regulovat jednak pomocí dvířek v plášti grilu, jednak prostřednictvím větracího ventilu ve víku grilu. Spodní část s nádobou a malou mřížkou se dá použít také jako otevřené ohniště. Nemusíte se přitom bát, že byste při opékání nějak poničili své okolí. Ohniště je totiž ohraničené.

 

Datum: 5.3.2014 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.