Aktuality

Ugrilujte si ananas s medem a se skořicí

Grilovaný ananas

Grilovaný ananas

Chystáte se o víkendu grilovat a rádi byste za celou touto vaší akcí udělali sladkou tečku. Tak vyzkoušejte rychlý recept na grilovaný ananas s medem a se skořicí.

K přípravě není potřeba mnoho ingrediencí. Kromě 1 ks čerstvého ananasu, mleté skořice, které budete potřebovat tak 1 malou lžičku a asi dvou polévkových lžic medu si připravte také 2 lžíce třtinového cukru a 2 lžíce rozpuštěného másla. Dále si nachystejte také bambusové špejle.

Ještě než začneme se samotnou přípravou ananasu, připravíme si bambusové špejle, které na chvíli dáme namočit do vody. Pak se už můžeme vrhnout na přípravu samotného ananasu. Čerstvý ananas nakrájíme na kolečka. Důležité přitom je, aby jednotlivé kousky nebyly příliš tenké, ideálně by měly být o síle 1,5 až 2 cm. Poté okrájíme slupku. Takto připravená kolečka ananasu rozdělíme na čtvrtky, z nichž poté odkrojíme tvrdý zbytek středu. Tím nám vzniknou kusy čistého ananasu, který je tak už připravený ke grilování.

Na připravené bambusové špejle postupně napichujeme 2 – 4 díly ananasu a to tím způsobem, že je propíchneme pomocí dvou kusů špejlí přibližně 1 cm od sebe. Tím docílíme toho, že se nám špízy nebudou při obracení na grilu protáčet. Po opečení se pak jednotlivé kousky ze špejle jednoduchým řezem mezi špejlemi velmi snadno rozdělí a nám tak vzniknou dvě porce.

Takto připravené porce ananasu následovně potřeme směsí, kterou si připravíme tak, že smícháme rozpuštěné máslo s medem. Nakonec vše posypeme směsí třtinového cukru a skořice. Poté už jen stačí vložit napíchnutý a potřený ananas na rozpálený gril, a pak už jen opékat až do zkaramelizování cukru s medem. A vynikající příloha ke grilovanému masu se může podávat.

Datum: 18.2.2014 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.