Aktuality

Grilované krevety

grilované krevetyMáte chuť na něco nevšedního? A co takhle si na grilu připravit chutné grilované krevety? Tento jedinečný pokrm připravený originálním způsobem vám jistě zpestří váš jídelníček. Tento recept, který je uveden níže, je velmi jednoduchý a zvládne ho tak připravit opravdu každý. Problém nebudete mít ani se sháněním jednotlivých surovin. Tento jednoduchý a rychlý recept na vynikající grilované krevety je pro svou jednoduchou přípravu, nízké náklady a především díky své vynikající chuti velmi oblíbený.

K přípravě tohoto vynikajícího pokrmu budeme potřebovat pouze:

Krevety

Slaninu

Česnek

Máslo

sůl

 Postup přípravy:

Menší krevety nejdříve důkladně omyjeme, vyloupeme z krunýřů a pořádně očistíme. Z tenkých plátků slaniny odkrojíme kůži. Každou jednotlivou krevetu pak tímto plátkem slaniny dobře ovineme a potom propíchneme párátkem. Díky tomu tak slaninu dobře připevníme a krevety pak také nebudou propadávat roštem grilu. Česnek podle chuti jemně utřeme. Krevety pak můžeme vložit na gril. Z každé strany je na opravdu hodně rozpáleném grilu necháme jen krátce, asi tak 3 – 5 minut. Z grilu krevety sundáme, až když jsou dozlatova ugrilované.

Během doby, po kterou se nám budou krevety na grilu připravovat, si můžeme připravit česnekové máslo. Máslo rozpustíme na mírném ohni a potom do něj vmícháme rozetřený česnek a sůl. Pokud jde o množství másla, tak doporučuji alespoň jednu střední hlavičku na jednu kostku másla. Pokud jde o česnek a sůl, to už záleží na vás. Do zlatova ugrilované krevety podáváme ihned.

Vedle talířku s krevetami položíme misku s česnekovým máslem, ve kterém si pak každý u stolu namáčí krevety sám tak, jak to má rád. Párátka použitá pro připevnění slaniny ke krevetám se nám tedy budou ještě hodit. Podle chuti je ještě možné přidat jemně nastrouhanou petrželku, aby bylo jídlo barevnější.

Datum: 20.1.2014 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.