Aktuality

Pivní špízy na grilu

Grilování

Grilování

Experimentování patří ke grilování. Když se u vás gril přes celou sezonu neuklízí, protože stále grilujete, máte to s recepty složité. Aby se na grilovacím roštu nepřipravovalo stále stejné jídlo, musí šéfkuchaři stále procházet kuchařky nebo na internetu hledat nové recepty. Novinkou můžou být např. grilované špízy na pivu.

K jejich přípravě budete potřebovat:

280 g kuřecích prsou,
560 g vepřového masa,
360 g syrové klobásy,
160 g slaniny,
8 plátků uzené slaniny,
2 ks papriky (červenou a žlutou),
bylinky (šalvěj, rozmarýn),
sůl, pepř, mletou papriku.

K výrobě marinády si připravte:

330 ml světlého piva,
1 ks citronu,
2 lžíce olivového oleje,
bylinky (rozmarýn, šalvěj).

Veškeré pokrmy si nejdříve důkladně očistěte a následně je můžete začít řezat na potřebné kusy. Začít můžete třeba masem. Toho vepřového budete potřebovat 16 ks, syrové klobásy, kuřecího masa a slaniny pak od každého nařežte 8 ks. Vepřové kousky vložte do mísy a zasypte paprikou. K jednotlivým kouskům slaniny přiložte lístek šalvěje, plátek následně přehněte. Kuřecí maso zas ozdobte větvičkou rozmarýnu a zabalte ho do uzeného slaninového plátu.

Papriky očistěte a zbavte semínek. Z každé papriky by se vám mělo podařit získat 16 ks stejně velkých kousků. Takto připravené ingredience můžete napichovat na grilovací špejle. Nejdřív vepřové maso, červenou papriku, kuřecí ve slanině, žlutou papriku, klobásu, opět červenou papriku, slaninu se šalvějí, žlutou papriku a končíte opět kostkou vepřového masa.

Připravené špejle můžete dát stranou, abyste měli místo pro přípravu marinády. Připravte si misku, do které nejdříve nadrobno nasekané bylinky (šalvěj, rozmarýn). Ty následně zalejte světlým pivem. Přidejte šťávu z jednoho citronu, trochu soli, pepře a nakonec vše zalijte olejem. Ingredience dobře promíchejte a nalijte na připravené špízy. Ty pak nechce marinovat se přibližně 30 minut.

Špízy pak už jen stačí vložit na gril a za stálého potírání zbylou marinádou grilovat po dobu 20 minut.

Datum: 19.4.2021 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.