Aktuality

Začíná sezóna grilování

Grilování

Grilování

Už je to opět tady. Krásné slunečné počasí, které vybízí k pobytu v přírodě, ke sportování, ale také k zábavě. A k tomu všemu patří neoddělitelně také skvělé jídlo, které si nejlépe připravíte na grilu.

Pokud si grilování chcete jak se patří ujít, měli byste se na něj dobře připravit. A příprava začíná jak jinak než u samotného grilu. Zapomenout nesmíte ani na dobrý podpalovač a uhlí (popř. Brikety) ke grilování.

Bez potřebného náčiní grilovat nepůjde. Než se tedy pustíte do samotné přípravy pokrmů, ujistěte se, že ve své blízkosti máte různé vidličky na otáčení masa, kleště, hliníkové plechy, nůž a další nezbytnosti. Mnoho lidí dnes už dává přednost před klasickými talířky papírovému nebo plastickému nádobí, které má tu výhodu, že se nerozbije. Stejné oblíbenosti se těší také plastové kelímky na alkoholické i nealkoholické nápoje.

Dobrá příprava se vyplácí. Kromě samotného grilu a veškerých nástrojů potřebných ke grilování byste si dobře měli dobře rozmyslet především to, co budete na grilu připravovat. S vymýšlením receptů tedy rozhodně nečekejte na poslední chvíli. Důležité je si rozmyslet, jaké maso (zda hovězí, vepřové, kuřecí nebo rybu) budete připravovat a jaké dresingy se budou k jednotlivým typům masa hodit. Také je nutné dopředu si ujasnit, co se bude podávat k pití.

Připraveni byste měli být také na nestálé počasí. Určitě se vám už stalo, že jste se nachystali na grilování, ale kvůli špatnému počasí vám akce nevyšla tak, jak byste si představovali. Pokud nechcete, aby vám déšť zkazil grilování, pořiďte si altánek popřípadě jiný přístřešek, díky kterému budete moct nerušeně pokračovat ve vaší oblíbené zábavě.

Během grilování jste se určitě také setkali s problémem, kdy jste si nutně potřebovali umýt ruce, ale bohužel nejbližší zdroj vody se nacházel až v domě. V tomto případě je dobré mít po ruce alespoň papírové utěrky nebo vlhčené kapesníčky. Kromě vás tyto pomocníky určitě využijí také vaši hosté.

Datum: 4.5.2015 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.