Aktuality

Jak připravit kapra

Grilovaný kaprVánoce se blíží a tak Vám nabízíme různé recepty, jak můžete tradičního vánočního kapra připravit letos.

Grilovaný kapr v anglické slanině se žampiony

Na tento recept bude zapotřebí:

4 porce z filetu kapra (s kůží)
4 dlouhé plátky anglické slaniny
600 g ve slupce vařených brambor
250 g žampionů
250 ml bílého vína
300 g loupaných sekaných rajčat
50 g másla
mletý pepř
sůl
alobal na grilování

Naporcovaného kapra mírně osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Takto připraveného kapra zabalíme do anglické slaniny.

Dále si připravíme 4 dvouvrstvé čtverce z alobalu. Na každý čtverec položíme tenký plátek másla a vložíme na něj půlky brambor. Dříve, než tam brambory vložíme, je zapotřebí je uvážit ve slupce a následně je oloupat, osolit a opepřit.

Na brambory položíme připravenou rybu ve slanině, připravené žampiony a rajčata. Vše znovu osolíme a opepříme. Abychom dodali připravované rybě zajímavé chuti, můžeme jej zakápnout trochou bílého vína.

Vše zabalíme a vložíme na rozpálený gril. Můžete jej však také připravit ve vyhřáté troubě. Kapra v anglické slanině se žampiony pak grilujeme zhruba 20 minut.

 

Grilovaný kapr s jablky

Porcovaný kaprNa další výborný recept budete potřebovat 4 porce kapra, jedno vetší jablko, 20-30 g másla, sůl, alobal, olej a bílý pepř.

Ze všeho nejdřív je nutné připravit kapra. To znamená, že kapra očistíme, opláchneme a osušíme. Kapra dále osolíme, opepříme a pokapeme malým množstvím oleje. Kapra pak položíme na alobal. Na rozpáleném grilu pak kapra grilujeme 5 minut z každé strany.

Během toho si nastrouháme jablka a smícháme je se změklým máslem. Tuto směs pak položíme na kapra a zvolna dopečeme.

Datum: 12.12.2013 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.